Ne gasiti pe Str. Ing. Anghel Saligny Nr. 24, Cernavodă
Pentru informatii ne puteti suna la
0241 237 119

Utilizăm cookie-urile pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de el.

Prezentarea scolii

Scurt istoric

În anul 1990, ca răspuns la solicitările părinților și ale cadrelor didactice, Inspectoratul Școlar Județean Constanța aprobă reînființarea liceului, după ce fusese desființat în trecut, sub denumirea actuală: Liceul Teoretic ”Anghel Saligny”. Refacerea acestuia a avut la bază Școala Generală nr. 3, care, în prezent, funcționează ca școală gimnazială cu clasele CP-VIII. La reconstruire, Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” a pornit de la două clase de a IX-a, cu profil real și uman, iar în anul 1994 aveam prima promoție de absolvenți. În timp, ca urmare a schimbărilor intervenite pe piața muncii, dar și a semnalelor primite de la elevi și părinți, am extins oferta liceului în legătură cu pregătirea elevilor, prin constituirea unei clase de contabilitate, în anul 1998, în plus față de cele de matemtică-informatică și filologie. Ulterior, în anul 2006, clasa de contabilitate se transformă în clasa de științele naturii. În tot acest interval de timp, școala noastră a cunoscut o dezvoltare numerică considerabilă.

Amplasare geografică

Orașul Cernavodă este situat în județul Constanța, regiunea istorică Dobrogea, parte a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. Coordonatele geografice ale orasului sunt: Latitudine - 44°19’ N și Longitudine - 28°01’ E Suprafața totală: 4973 ha.    
La vest, orașul se deschide către Dunăre pe o distanță de 6,8 km. Prin ansamblul de poduri dunărene, orașul este legat de județul Ialomița, cele mai apropiate localități fiind comuna Stelnica și municipiul Fetești, cea din urmă la o distanță de 24 km.

Trăsături caracteristice

Denumirea școlii: Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” 
Adresa: Str. Ing. Anghel Saligny nr. 24, Cernavodă, jud. Constanța
Tipul școlii: Școală cu clasele CP – XII, cursuri de zi
Orarul școlii: 07:00 – 19:00 – două schimburi
Limba de predare: limba română

Structură – Grădinița cu orar normal nr. 3
Adresa: Str. George Coșbuc nr. 1, Cernavodă, jud. Constanța
Orarul grădiniței: 08:00 – 12:00